Našička razvojna agencija NARA d.o.o.

Našička razvojna agencija u grad privukla milijune investicija

Image default

Našička razvojna agencija osnovana je kao potporna institucija namijenjena prije svega radi pružanja stručne pomoći poduzetnicima s jedne i Gradu s druge strane, a radi bržeg razvoja poduzetništva na području Grada. Do sada su u Našice kroz razne projekte uloženi milijuni kuna, obnovom glavnog gradskog trga, energetskim obnovama svih osnovnih i srednje škole, gradske uprave i bolnice, a trenutno su u realizaciji oni najveći projekti vezani za kulturu i turizam.

NARA piše i provodi EU projekte

Osim što Našička razvoja agencija piše projektne prijedloge za EU fondove, ona i provodi odobrene projektne prijedloge te upravlja istima. Uz to cilj im je svakodnevnim radom stvaranje pozitivne klime za ulaganje i privlačenje izravnih stranih  ulaganja, kao i koordinacija poduzetničkih aktivnosti u lokalnoj sredini. Nara je tu, kako bi dala stručnu ili konzultantsku pomoć i usluge u poduzetništvu. Do sada je tako proveden projekt InfoEduNet – mrežom savjetodavnih usluga do povoljnog okruženja za razvoj poduzetništva, koji je bio namijenjen poduzetnicima u različitim procesima razvoja i poslovanja.

„Cilj projekta je osigurati stručnu i savjetodavnu podršku sektoru MSP kroz edukacije, savjetovanja i informiranja utjecanjem na rast pozitivnog poslovnog okruženja, jačanja informiranosti i stjecanja novih znanja i vještina poduzetnika ključnih za rast poslovanja i gospodarsku uspješnost. Kroz projekt provedena su tri edukacijska modula za poduzetnike na temu „Zakoračimo u poduzetništvo“ , „Definiranje pravca razvoja“, te „Faktori stabilnosti i konkurentnosti na tržištu“.” – rekao je direktor NARA-e Matija Brkić

U Našicama u provedbi nikad veći projekti

Iako je u zadnjih nekoliko godina u Našice stiglo više većih investicija, najveće do sada tiču se upravo kulturnog i turističkog razvoja grada. Trenutni projekti po završetku će stvoriti novu, još ljepšu vizuru grada, više prostora za kulturna, društva i druga događanja, kao i potencijal za razvoj turizma. Obnovom i uređenjem parka i dvoraca, Našice će u budućnosti postati važna turistička destinacija ovoga dijela Hrvatske.

“Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – Velikog i Malog” vrijednosti 100 milijuna kuna, obuhvatit će vanjsku i unutarnju obnovu Velikog i Malog dvorca Pejačević, uređenje središnjeg gradskog Trga dr. Franje Tuđmana te Trga Isidora Kršnjavog, kao i Gregerove vile te parka pokraj glavnog gradskog groblja. Drugi veliki projekt, Projekt Parkovni biseri Slavonije – revitalizacija parkova u Našicama i Valpovu, ostvarena je u suradnji s Gradom Valpovom, a u Našice će se uložiti oko 15 milijuna kuna.

Kroz projekt realizirana je gradnja javne rasvjete te rekonstrukcija i uređenje sportskih terena. Tako su Našice dobile novi sportski centar na otvorenom koji ima terene za tenis, rukomet, košarku, mali nogomet i odbojku na pijesku. U procesu je i uređenje šetnice te zelene i hortikulturne površine, nakon čega će našički park, koji nosi titulu prvog zaštićenog parka u bivšoj državi, zasjati u novom starom sjaju.

Fokus na poduzetnike i poljoprivrednike

„Budući planovi, prema novom programskom razdoblju, su razvoj poduzetništva, a kroz ruralni razvoj, nastojat ćemo fokus staviti na razvoj lokalne poljoprivrede i OPG-ova.” – rekao je direktor NARA-e Matija Brkić potvrdivši da je interes našičkih poduzetnika za sufinanciranje iz EU fondova velik. Njima je cilj svakom poduzetniku pronaći natječaj koji je u skladu s njihovim željama i procesu investiranja.

Na ovoj web stranici koristmo kolačiće u svrhu poboljšanja performansi stranice i analitike koja nam služi za poboljšanje korisničkog iskustva. Prihvaćam Pročitaj više