Našička razvojna agencija NARA d.o.o.

Projekt podrazumijeva informativno-edukativnu kampanju nazvanu „Otpad nije smeće – razvrstaj ga u prave kante i vreće„ s ciljem razvoja svijesti lokalnog stanovništva svih dobnih skupina o potrebi organiziranog, odnosno održivog gospodarenja otpadom i razvijanja pozitivne navike postupanja s otpadom te organiziranom prikupljanju, odnosno odlaganju istog.

Projektom se kreće od najmanjih dobnih skupina, djece vrtićke dobi kojima će se kroz radionice sadržajno i tematski prilagođene upravo njihovoj dobnoj skupini predstaviti problem smeća te potreba, odnosno mogućnosti smanjenja istog, načini adekvatnog zbrinjavanja i mogućnosti recikliranja pojedinih kategorija otpada. Kampanjom su obuhvaćena i djeca osnovnoškolskog odnosno srednjoškolskog uzrasta kojima će se također kroz niz edukativnih radionica i informativnih prezentacija ukazati na važnost zaštite okoliša kroz organizirano i održivo gospodarenje otpadom kao oblikom ulaganja u čistiji okoliš i zdraviju budućnost u kojoj će upravo oni izgraditi svoj obiteljski i poslovni život.

Informativno-edukacijskim tribinama namijenjenima ciljnim skupinama koje čine okosnicu gospodarskog života grada, ali i razvoja civilnog društva te u konačnici svim građanima nastojat će se ukazati na potrebu sustavnog gospodarenja otpadom te ih poučiti u mišljenjima i aktivnostima oko razvrstavanja istog, a u svrhu zdravijeg i čistijeg okoliša u kojem žive te zdravije budućnosti njihove djece odnosno svih budućih naraštaja.

Cijela kampanja popratiti će se odgovarajućim promidžbenim materijalima poput promidžbenog audio spota koji će dovoljno često podsjećati ciljne skupine, odnosno javnost na potrebu uključivanja u sustav održivog gospodarenja otpadom, informativnim odnosno edukativnim  radio emisijama kojima će se dati smjernice o načinu razvrstavanja otpada, mogućnostima recikliranja uz stalan utjecaj na promjenu čovjekova načina razmišljanja i stvaranja pozitivnog stava prema razvrstavanju otpada i razvoju pozitivnih navika organiziranog postupanja s otpadom.

Kampanja kreće s osnove temeljnog ljudskog prava koje se odnosi na Pravo svakog čovjeka na život u zdravom i čistom okolišu i stavom da jedino zajedničkim postupanjem možemo doći do ostvarenja iskazanog prava.

Na ovoj web stranici koristmo kolačiće u svrhu poboljšanja performansi stranice i analitike koja nam služi za poboljšanje korisničkog iskustva. Prihvaćam Pročitaj više